16:00

Morön BK

Referat: Ohtana/Aapua FF - Morön BK

På Skolvallens utmärkta gräsmatta spelar Ohtana/Aapua 1-1 (1-1) mot Morön.
Matchen inleds vasst av OA och redan i den 3:e minuten har Johannes Pekkari ett jätteläge framför mål men träffar inte bollen när han försöker med ett volleyskott. Strax efter kommer Danne Mäki på vänsterkanten och slår in ett lågt inlägg som styrs in i eget mål av en Morö-försvarare till hemmaledning 1-0. Morön repar dock mod och Felle tvingas till en fin räddning på ett distansskott i den 7:e minuten. Morön äger mer boll än OA men bollrullandet sker oftast i backlinjen eller kring mittplan. I den 23:e minuten kommer dock en attack i djupled där Mathias Deckenberg Hedmark tar sig igenom, lurar vår siste försvarare och rullar in bollen till 1-1. Efter målet blir det alltmer Morön och i den 38:e minuten får man ett fint skottläge men det hårda skottet går mitt på Felle. Halvlekens sista chans har OAFF när det blir kalabalik efter en hörna och OA får två skottlägen som båda tar på försvarsben. 1-1 i paus är ganska rättvist sett till chanser.

Andra halvlek rivstartas av Morön där en forward blir frispelad och Felle får sträcka ut för att klara läget, det blir retur men Felle klarar även det skottet. Morön ökar nu trycket och i den 55:e minuten får man en jättechans där Felle klarar skottet, returen hinner våra backar blockera innan vi får bort bollen. MBK dominerar spelet helt under första halvtimmen och OA får mest slå ifrån sig. När Morön trots spelövertaget inte skapar några fler heta chanser kommer plötsligt OAFF fram med en frispark som Morömålvakten missbedömer där bollen går över målisen men turligt för dom går den strax utanför. I den 74:e minuten får OA en frispark där John hittar Adam som vinner luftduellen och nicken passerar målvakten men tyvärr går den i ribban. Minuten senare kommer Morön fram där skottet går rakt på Felle. Klockan går mot 90 minuter när Adam åter vinner en nickduell där han nickar fram bollen till Danne Mäki vars nick dock går över. Sista målchansen i matchen kommer på stopptid när ett farligt Morö-skott tvingar Felle till en fin räddning. Efter 94 minuter ljuder slutsignalen och matchen slutar 1-1.

Sett över 94 minuter är Morön spelmässigt det bättre laget men OAFF har ett oerhört krigarhjärta och kunde med lite tur kunnat ta tre poäng. I ett hårt arbetande försvar är alla värda överbetyg där Felle gör några matchavgörande räddningar och vi måste också plussa lite extra för mittbacksparet Palo/Pellikka som höll skicklige Radoslaw Erlich mållös än en gång. På mittfältet var det stenhårt jobb som gällde och plussen går till John Kalla och Danne Mäki. Framåt var Adam kung i luften och får därmed extraplusset. I Morön med gott om skickliga spelare går plussen till backen Elliot Grenholm, mittfältaren Nils Lundmark samt målskytten Mathias Deckenberg Hedmark. Domaren Sara Wiinikka dömer bra men var inkonsekvent gällande gula kort. Korten på "Kotten" och Petri var riktigt "billiga".
Hörnor: 2-5, Gula kort: 4-1
OAFF fansen gick kanske lite för långt i sitt supportande av laget - det ber vi om ursäkt för av Morön och domarna!
Laget: Felle - Liam, Palo, Petteri, Kotten - Petri (ut 73), Svanlöv, Mäki, Kalla (ut 88) - Borri (ut 80), Adam
Ers: Nisse (in 73), Joel O (in 80), Elias Y (in 88), Johan P, Mattias S, Jocke J, Elias P